Stage

De Democratic Challenge is op zoek naar Stagiair(e)s!

Ben jij geïnteresseerd in innovatie van de lokale democratie? Ben je nieuwsgierig en ondernemend, op zoek naar een dynamische stageplek in het hart van de lokale democratievernieuwing? Kijk dan eens naar de experimenten en activiteiten op onze site: www.democraticchallenge.nl.

Democratic Challenge is een programma van het ministerie van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en staat voor de vernieuwing van de democratie. Het project bestaat uit drie fases; zaaien, verzorgen en oosten. Twee jaar geleden hebben meer dan 100 experimenten die zich bezighouden met de vernieuwing van de democratie zich aangemeld bij ons. Denk daarbij aan burgerbegrotingen, lotingexperimenten, en experimenten rondom de gemeenteraad, het ambtelijk apparaat en domeinen als de Omgevingswet. Deze experimenten hebben wij vervolgens geholpen met bijvoorbeeld exposure, expertise en maatwerkondersteuning. Nu zitten wij in de derde fase; het oogsten. Wij verzamelen de opgedane kennis bij de experimenten en ontwikkelen en leren we daarvan.

Ons werk is leuk en dynamisch. Je zult veel reizen en verschillende mensen ontmoeten! Democratic Challenge organiseert ook interessante evenementen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Daar kun je aan bijdragen! De werkzaamheden verschillen per periode, het kan zijn dat je veel moet netwerken, vergaderen of praten maar ook dat je zelf bezig bent met verslagen uitwerken van de bijeenkomsten, presentaties voorbereiden of publicaties schrijven. Het team gaat in overleg met jou op zoek naar je interesses en daar ga je vervolgens mee aan de slag. Dit geldt ook voor een eventueel zelfstandig onderzoek. Het team zelf is dynamisch en flexibel, er is ook ruimte om je eigen werktijden te bepalen of thuis te werken. Wat wil je graag leren en doen? Kom maar op met je interesse/doelen en we praten samen verder over de mogelijkheden.

We zoeken een stagiair(e) voor het najaar van 2017, voor minimaal drie maanden vanaf september 2017 en voor 3, 4 of 5 dagen in de week. 

Qua werkzaamheden kun je denken aan:

  • Verdieping in een thema en organiseren van inhoudelijke thema-bijeenkomsten
  • Communicatie & organisatie van evenementen
  • Contact onderhouden met experimenten
  • Promoten en verspreiden DC-producten bij gemeenten
  • Zelfstandig onderzoek doen naar een onderbelicht onderwerp

We zoeken iemand die:

  • Zelfstandig kan werken
  • Assertief en nieuwsgierig van aard is
  • Geïnteresseerd is in innovatie van de lokale democratie (en een bijpassende opleiding volgt)
  • Niet bang is om de telefoon op te pakken en het land in te trekken.

We bieden een stagevergoeding, een klein team met jonge ambitieuze mensen en er is veel ruimte voor eigen interesse. Je komt te werken binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waar ook de Democratic Challenge is gevestigd. (Mooi voor op je CV ;-)!)

Mail je CV en motivatie naar info@democraticchallenge.nl en wie weet wordt je uitgenodigd voor een gesprek! 

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.

Team Democratic Challenge
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Postbus 30435
2500 GK Den Haag

E-mail: d-loket@vng.nl

We zijn ook te vinden op twitter!