DC Team

Tonnen energie, containers vol ideeën, onverzadigbare nieuwsgierigheid, en een paar blokken structuur. Dat is ons team. Klik op onze foto’s om ons beter te leren kennen.

Jornt van Zuylen

Jornt is de trekker van de Democratic Challenge. Of, misschien beter gezegd, de aanjager zoals ook op zijn visitekaartje staat. Jornt jaagt, verbindt, prikkelt en praat de hele dag door. Hij heeft een ongelooflijke drive en vol energie stort hij zich al jaren op thema's als 'maatschappelijk initiatief', 'overheidsparticipatie' en 'doe-democratie'. Hij kan het niet laten om de kennis en het netwerk dat hij daarmee heeft opgedaan aan alle kanten in te zetten voor de Democratic Challenge. Behalve als hij de kans krijgt thuis bij zijn kids te zijn, op het natuurijs te staan of zich terug te trekken in een natuurhuisje. Zijn zwakke plekken: administratief werk, bazen die net zo eigenwijs zijn als hij en alle ICT toepassingen na 2000... Contact: Jornt.Zuylen@VNG.nl

Lisa Franke

Lisa kijkt met een filosofische blik naar democratie. Ze is met name nieuwsgierig naar experimenten die de status quo aan de tand voelen. Voor haar Master dook ze ook in het thema in van democratie, burgerschap en participatie. Daarnaast vraagt ze zich af hoe je democratie met online tools kan versterken en verbindt ze experimenten aan gemeenten. Voor de DC is ze onmisbaar omdat ze de evenementen op de agenda organiseert en onze communicatie coördineert. In haar vrije tijd grijpt Lisa iedere kans aan om te reizen en bij terugkomst bereidt ze voor vrienden gerechten waar ze elders van heeft genoten. Haar ontspanning vindt ze in yoga en fietsen. Lisa is actief op de thema's Burgerbegroting, Wijkboekhouding, E-democratie, Burgerjournalistiek en Omgevingswet. Neem contact op via: lisa@democraticchallenge.nl.

Luuk Loupias

Luuk is stagiair af, en nu VNG-Trainee bij de DC. Hij komt uit Helmond en is een historicus, zit het liefst met zijn neus in de archieven waar hij onderzoek doet naar het ontstaan van politieke partijen. Bij de DC houdt Luuk zich ook bezig met vernieuwing van politieke partijen, is actief op de thema's Democratische vaardigheden, Loting & vertegenwoordiging en Gemeenteraad & zeggenschap, en werkt mee aan het Netwerk "Vernieuwende Raadsleden". Neem contact op via: luuk@democraticchallenge.nl

Yorick van Veelen

Yorick is onze verse aanwinst uit Tilburg (weer eentje uit het Zuiden...). Een echte bestuurskundige met politieke ervaring. Die moet je er ook bij hebben als tegenwicht voor een werktuigbouwer, historicus, gymleraar en filosoof. Yorick is een snelle; op het hockeyveld, als ober bij stadscafe MeesterS in Tilburg en als razendsnel lerende jongste bediende van het DC-team. Hij 'doet' de herontwerpwedstrijd, de DC-publicatie en nog veel meer. Neem contact op via: yorick@democraticchallenge.nl.

Kevin Bakker

Een nieuw gezicht en Kevin is de naam. Een echte Westlandse jongen (De Lier om precies te zijn): niet lullen maar poetsen. Naast zijn stage bij Democratic Challenge is hij een fanatiek gamer, druk bezig met zijn scriptie (hij studeert Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool) en werkt hij in het ziekenhuis. Met zijn perfecte hand-oogcoördinatie is hij betrokken bij de testlabresultaten en andere technische elementen. Daarnaast een echte bradjesblusser; hij springt bij waar nodig. Kortom een alleskunner en vooral een allesdoener. Neem contact met hem op via kevin@democraticchallenge.nl.

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.