Verkiezingen 2018

 

Inspiratie nodig voor (en ná) de aankomende gemeenteraadsverkiezingen? Dan zit je op de juiste plek!

De gemeenteraadsverkiezingen zijn hét moment om te werken aan lokale democratievernieuwing. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Nederland heeft- door een schat aan ervaring – goede structuren. Structuren die corruptie tegengaan. Structuren die veiligheid garanderen. En structuren die zorgen dat er veel goed geregeld is. Tegelijkertijd staan deze structuren soms vernieuwing in de weg. De uitdaging is om onze democratie te blijven ontwikkelen en aan te passen aan de vraag vanuit de samenleving. Democratic Challenge biedt jou/jouw gemeente verschillende mogelijkheden om dit te op te pakken.

Hoe democratisch is jouw gemeente?

Om deze uitdaging samen op te pakken, hebben we dit programma opgericht en beschikken we inmiddels over een breed aanbod: we bieden inspiratie, kennis, workshops en netwerk gericht op het vormgeven van de lokale democratische samenleving ter bevordering van het functioneren van de gemeenteraad of de lokale politiek. De informatie die we bieden is gebaseerd op lokale experimenten.

Zie de vragen hieronder. Stel jezelf de volgende vragen en gebruik de verwijzende links als inspiratie.

Wat gaat goed en wat kan beter? Lees hieronder welke acties je kan ondernemen.

Ga over tot actie!

Met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in het vooruitzicht, moet een democratischer lokaal beleid minstens op de agenda staan. Laat u niet alleen inspireren, maar onderneem ook actie. Zie ons aanbod hieronder:

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.