Agenda overzicht

Een overzicht van alle bijeenkomsten die we organiseren of namens ons worden georganiseerd, maar ook een agenda voor andere experimenten voor democratie vernieuwing of gerelateerde onderwerpen. LET OP: Niet alle bijeenkomsten worden door de DC georganiseerd. Kijk hiervoor bij de omschrijving van de bijeenkomst.

 

22/02/2018

Atiumlezing ‘Nieuwe politiek, nieuwe akkoorden’ op 22 februari 2018

Organisator: Locatie: Atrium van de VNG (Nassaulaan 12, Den Haag)

Op donderdag 22 februari 2018 organiseert de VNG de Atriumlezing ‘Nieuwe politiek, nieuwe akkoorden’ met Miranda de Vries. Miranda de Vries is burgemeester van Etten-Leur en lid van de ROB. Zij is gepromo­veerd politicoloog en denkt graag na over de inrichting van het openbaar bestuur en de vraag hoe inwo­ners daar een goede rol in kunnen vervul­len en hoe de […]

Bekijk evenement
 
28/02/2018

Macht in Mokum: Hoe organiseren we democratie in de stad?

Organisator: Locatie:

Lokale democratie is in Amsterdam al een aantal jaren een heikel punt. De zelfstandige stadsdeelbesturen veranderde in bestuurscommissies waarna de vorige coalitie besloot om er adviesraden in de vorm van stadscommissies van te maken. Hoeveel inspraak hebben burgers nog en in welke mate zorgt de gemeente voor tegenmacht? Tijd om te onderzoeken hoe de politieke […]

Bekijk evenement
 
19/04/2018

Democratic Challenge eindviering

Organisator: Locatie: Volgt

Na de gemeenteraadsverkiezingen zal de Democratic Challenge stoppen. Uiteraard gaat het alleen om het DC-programma, de vernieuwing van de lokale democratie gaat door!

We willen graag feestelijk met jullie afsluiten, vandaar een eindviering. Zet de datum – 19 april – alvast in je agenda, meer informatie volgt!

Bekijk evenement
 

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.