Agenda overzicht

Een overzicht van alle bijeenkomsten die we organiseren of namens ons worden georganiseerd, maar ook een agenda voor andere experimenten voor democratie vernieuwing of gerelateerde onderwerpen. LET OP: Niet alle bijeenkomsten worden door de DC georganiseerd. Kijk hiervoor bij de omschrijving van de bijeenkomst.

 

06/10/2017

Vereniging van Griffiers jaarcongres 2017.

Organisator: Locatie: Hoorn

Op 6 oktober vindt het jaarcongres van de Vereniging van Griffiers plaats. De Democratic Challenge zal daar met John Bijl (het Periklesinstituut) een van de workshops verzorgen: ‘Raad met verandering.’

Bekijk evenement
 
12/10/2017

DC Academie

Organisator: Democratic Challenge Locatie: volgt

In 3 dagen klaargestoomd voor vernieuwing lokale democratie in 2018! Data: 12 en 13 oktober (tweedaagse), december (eerste terugkomdag) en februari (tweede terugkomdag). Op 21 maart 2018 zijn de verkiezingen van de gemeenteraad, het hoogtepunt van de lokale democratie. Of niet? Hoeveel mensen voelen zich betrokken bij de lokale politiek? Hoe vitaal is de lokale democratie in jouw gemeente? Wij denken dat het hoog tijd is voor een vitalisering; tijd om aan de slag te gaan met nieuwe vormen van meervoudige lokale democratie. Vind jij dat ook? Dan is de Democratic Challenge Academie (DCA) iets voor jou.

Bekijk evenement
 
09/11/2017

Netwerkdag Omgevingswet

Organisator: Unie van Waterschappen & het A+O fonds Locatie:

Kom 9 november naar de Netwerkdag Omgevingswet van de projectleiders Omgevingswet, Unie van Waterschappen en het A+O fonds. (locatie volgt: midden in het land) Kom leren van elkaars aanpak en merk op een inspirerende en interactieve wijze hoe anderen de kansen die de Omgevingswet biedt aanpakken.

Bekijk evenement
 
17/11/2017

Dag van de Lokale Democratie

Organisator: BZK/VNG Locatie: volgt

De Dag van de Lokale Democratie is een dag vol inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten. Dit evenement is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Democratic Challenge en de beroepsverenigingen van burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen.

Bekijk evenement
 

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.