Omroepen Gelderland bundelen krachten voor lokale democratie

Op initiatief van Omroep Gelderland starten de lokale omroepen in de provincie Gelderland een campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het doel is om inwoners van Gelderland te voorzien van een goede en onafhankelijk informatievoorziening voor het bepalen van hun stem voor de verkiezingen in maart. Daarbij zorgt deze campagne voor een verdere samenwerking tussen de regionale omroep en de lokale omroepen.

Een autobus wordt omgebouwd tot mobiele studio. Hier vandaan worden uitzendingen gemaakt uit alle 48 gemeenten van Gelderland. Vanaf middelbare scholen, marktpleinen en winkelcentra gaan de omroepen radio- en tv-uitzendingen maken met als thema de gemeenteraadsverkiezingen.

Een ander onderdeel van de campagne is de nieuwe site Gldstemt.nl. Na de lancering van deze site in januari is hier een pagina van iedere gemeente te vinden. Hierop staat lokaal nieuws, nieuws vanuit de bus en ander beeldmateriaal. Ook is hier een kieskompas te vinden over de lokale vraagstukken.
De Gelderlandse journalistiek bundelt zo mooi de krachten voor de lokale democratie.

Bron