Innovatietafels

Thema(s):
Overige experimenten

Voor de Innovatietafel en de Agendacommissie zoeken de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven die de participatiegedachte ondersteunen. De gedachte is dat veel projecten voor democratische vernieuwing blijven steken in analyse. Met beide initiatieven moet er innoverende energie vrijkomen binnen bestaande politiek bestuurlijke systeem. De hulp van de challenge zet de organisatie graag in om zo in contact te komen met (voormalig) bestuurders van gemeenten en maatschappelijke organisaties die ervaring hebben op dit vlak.

Vernieuwend

Veel projecten op het gebied van democratische vernieuwing blijven steken in analyse. Voor daadwerkelijke verandering is loslaten van het vertrouwde en ontvangen van het nieuwe nodig. Dat vraag lef, vertrouwen in elkaar en energie. Ons plan heeft tot doel innoverende energie vrij te maken binnen het (oude) politiek bestuurlijke systeem.

Impact

De gemeenteraden vergaderen nog twee keer per jaar (begroting en verantwoording). Voor het overige organiseert het college van B&W bijeenkomsten met burgers.

Overdraagbaar

Via social media, vakliteratuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *