Mediaroots

Thema(s):
Burgerjournalistiek

Door regionaal ondernemerschap, het bundelen van krachten en tegelijkertijd ruimte voor eigenheid, onstaat een mediahuis met mondiale uitstraling.
“Apeldoorn mag een lichtend voorbeeld worden in het steeds sneller veranderende medialandschap”.
Het initiatief hiervoor ligt niet bij de gemeente, maar bij een groep bevlogen burgers /ondernemers.
Lokale ondernemers, (media)initiatieven, maar ook onderwijs, worden met elkaar in verbinding gebracht en ook met landelijke opererende partijen. Dit zorgt voor een verhoging van de kwaliteit van de lokale media en biedt de mogelijkheid om vanuit een lokale studio hoge kwaliteit te leveren. Een dergelijke voorziening is in de gehele regio niet aanwezig.

Vernieuwend

We geven invulling aan de netwerkeconomie door producenten en leveranciers van media en van mediagerelateerde diensten en producten te bundelen. Het betreft hier diensten en producten op zowel technisch- als op kreatief vlak. We zoeken hierin ook nadrukkelijk de samenwerking met onderwijs. De plannen zijn er, de locatie; “het zwitsalterrein” is er ook. In het benodigde netwerk hebben wij flink geinvesteerd, dit is nu aanwezig en breidt zich nog steeds uit. Als je lokaal de krachten bundelt, kun je grensoverstijgende producties maken met mondiale effecten; organiseer klein en wordt groots!

Impact

Over 3 jaar is Mediaroots in Apeldoorn een gevestigd begrip en volledig georganiseerd volgens de netwerkdemocratie. Mediaroots zal zeker ook een positieve invloed hebben op het imago van de stad Apeldoorn. Werkgelegenheid in stad en regio krijgt een boost door dit initiatief. Media producties zijn dan niet meer alleen voorbehouden aan Hilversum.

Overdraagbaar

De stappen in het proces naar een volwaardig Mediahuis worden vastgelegd door middel van film en foto en animatie. Wat dat aangaat blijven we bij onze leest. Ook voor andere branches kunnen deze co-creëerende processtappen van waarde zijn. We zijn dan ook graag bereid onze bevindingen met anderen te delen. Dit kan door bijeenkomsten op locatie, maar ook via publicaties op de diverse social media. Daarnaast biedt het Mediahuis workshops voor scholen om kinderen, en zeker ook leraren, vertrouwd te maken met nieuwe media en mediatechnologie.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *