Hollandse Kronen

Thema(s):
Overige experimenten

De gemeente Hollands Kroon zoekt slimme manieren manier waarop inwoners zelf beschikbare budgets kunnen inzetten. Het lijkt op buurtbeheerbudgets, maar dit gaat over de individuele inwoners zelf. Het sluit aan op een Hollands Kroon-proces van eigen verantwoordelijkheid: minder regels, een accommodatiebeleid naar overdracht van eigendom en beheer, een sociaal domein met de zelfsturende burger, een organisatie met zelfsturende teams.

Vernieuwend

We willen een doorbraak in een vanzelfsprekend ingeroest proces dat De Gemeente wel bepaalt wat belangrijk voor je is. Het lijkt op buurtbeheerbudgetten maar dit gaat over de individuele inwoners zelf. Het sluit aan op een Hollands Kroon proces van eigen verantwoordelijkheid (een afgeslankte APV voor minder regels, een accommodatiebeleid naar overdracht van eigendom en beheer, een sociaal domein met de zelfsturende burger, een organisatie met zelfsturende teams etc).

Impact

Het proces naar een inwonersbudget in Hollands Kroon voor activiteiten, ondersteuning door gemeente geeft een inwoner die het gegeven vertrouwen in de eigen kracht waardeert en de gemeente en dus de overheid als helpende hand voor de inwoner gaat ervaren.

Overdraagbaar

Gemeenten die de visie naar eigen kracht ondersteunen en het lef hebben om los te laten kunnen dit initiatief naadloos overnemen. Het gaat om het conceptueel denken naar vernieuwing. Niet moeilijker ,maar gemakkelijker.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *