Breda Begroot

Thema(s):
Burgerbegroting

Breda Begroot is ‘een ontdekkingsreis om inwoners invloed te geven op de begroting’. De initiatiefnemers starten na de zomer in twee wijken het Breda Begroot Lab. Daar willen ze een community ontwikkelen die bijdraagt aan de transparantie van begrotingen in de gemeente Breda. De initiatiefnemers nemen graag deel aan de leerkring van de Democratic Challenge en zijn geïnteresseerd in de effecten van onder andere imagineering.

Vernieuwend

We zetten online en offline instrumenten in om de community te ontwikkelen. We zoeken vernieuwing door nieuwe coalities en eigentijdse technieken in te zetten. Breda Begroot komt naar je toe, ook op scholen.

Impact

We gaan niet voor een eenmalige hype, leuk, tijdelijke ding. We willen een duurzame verandering waarin we experimenteren en daarna processen aanpassen. Klein beginnen, onze successen samen vieren en doorontwikkelen. Door te doen bouwen we aan het verhaal van Breda. Samen de toekomst uitvinden.

Overdraagbaar

In Breda hebben we de zoektocht ook transparant gemaakt. Onze zorgen bijvoorbeeld op twitter en facebook gedeeld. Talenten in de stad opgeroepen. Dat heeft gewerkt. We gaan experimenteren met app’s, bijeenkomsten en hackatons op de bestaande begroting.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *