10 Friese Dorpen

Thema(s):
Dorps- en wijkdemocratie

Dit experiment gaat over initiatieven die de leefbaarheid op het Friese platteland versterken. Met het creëren van voorbeelden willen de Friese dorpen een doorkijk geven naar een bredere ontwikkeling, zodat een grotere groep geïnteresseerden in beweging komt. Veel dorpen worstelen met de cultuur die rondom democratie zijn gevormd, maar weten niet goed hoe het anders zou kunnen. Veilige experimenten moeten burgers inspireren om zelf initiatieven te ontwikkelen.

Impact

Wanneer we voorbeelden creëren die een doorkijk geven naar een bredere ontwikkeling komt een grote groep geïnteresseerden in beweging. Vele dorpen worstelen al jaren met de cultuur die we rondom democratie hebben gevormd maar weten niet goed hoe het anders zou kunnen. Wanneer we in veilige experimenten toch deze waarnemingen kunnen verschaffen inspireert dit burgers en zullen zij initiatieven nemen. Deze beweging houdt niet op.

Overdraagbaar

Crossmediale compagne, ervaringen verwerkt tot concepten, initiatiefnemers met kennis, geïnstitutionaliseerd overzicht bij gemeenten, inspirerende leergangen.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *