De trekkers van de G1000 in Schiedam zoeken naar mogelijkheden om zoveel mogelijk inbreng uit de samenleving te benutten. Zo willen ze graag mensen in de bijstand betrekken bij de organisatie van de burgertop. Een breed sociaal gedragen evenement zorgt ervoor dat de kracht van de dag langer kan worden vastgehouden. Bijstands- en andere uitkeringsgerechtigden kunnen hierin een belangrijke rol spelen.
Vernieuwend
Als de overheid serieus meent dat de DOE DEMOCRATIE in Nederland op gang moet komen dan moeten er ook fundamentele positieve zaken worden geregeld.
In de eerste plaats moet er in iedere stad ruimte zijn voor bijstandtrekkers om als tegenprestatie een G1000 medewerker te worden. Deze ontbreekt momenteel op de lijst van activiteiten voor een tegenprestatie als je in de bijstand zit.
Impact
Als er per stad minstens 100 werkzoekenden die nu in de bijstand zitten als tegenprestatie G1000 medewerker mogen zijn dan hebben wij met deze input getoetst dat de overheid het meent.
Krijgen we hier geen positief antwoord op dan weten wij genoeg. Het is diep triest dat HBO en WO geschoolden werkzoekenden nu o.a. papier moeten prikken in diverse steden terwijl zij uitstekend op hun niveau met de opbouw van de nieuwe democratie actief bezig kunnen zijn.
Overdraagbaar
We gaan jongeren van diverse scholen proberen te betrekken bij de voorbereiding en follow up van het event en skills bijbrengen die ze niet op school voldoende leren (ondernemerschap, burgerschap, 21st century skills, urban survival skills en collective intelligence technieken). We starten met een wijkgerichte aanpak met een cirruculum met het vak SLIMMERKUNDE en TRENDWATCHING.