DC modules

De afgelopen jaren hebben wij veel kennis, ervaring en netwerk opgebouwd met betrekking tot vernieuwing van de lokale democratie. Deze verspreiden wij graag. Bekijk daarom ons leeraanbod:

  • Het professionaliseringsaanbod. Op deze pagina vind je een overzicht van ons professionaliseringsaanbod. Het aanbod bestaat uit workshops, modules en leergangen op basis van de kennis die we hebben opgedaan bij de Democratic Challenge. De begeleiding wordt gedaan door DC kennismakelaars, experts en partnerorganisaties. Alle workshops, modules en leergangen kunnen in-company – dus bij jou in de gemeente – worden gegeven.
  • De OMOOC,  een vijftal online lessen over vernieuwing van de lokale democratie. Bekijk hier het introductiefilmpje. Vanaf 13 februari staat de eerste, over democratische waarden, online.
  • De academie. Tijd om aan de slag te gaan met nieuwe vormen van meervoudige lokale democratie. De academie biedt lessen en ervaringen van de mensen en hun experimenten zelf. Inspiratie en handvatten voor jouw eigen project. Daar draait het immers om: wat kan jouw gemeente doen om de democratie te versterken? Ben je enthousiast? Sta je te springen om met experts en deskundigen jouw case in jouw gemeente op te pakken?

De Democratic Challenge is een initiatief van het ministerie van BZK, uitgevoerd door de VNG.